Kött, bacon, korvar och jakt på en styckare

Jag levererar på 1 maj, trots att det är en röd dag. Jag förutsätter att det inte blir några demonstrationståg i år som hindrar trafiken. I veckan har Julia tillverkat riktigt grovmalen Toulouse-korv och en normalt grovmalen timjan/rödvin/vitlök-korv. Båda värmer i kylan och blåsten. Det finns också en hel del olika frysta korvar. Just nu packas det en massa kallrökt sidfläsk (bacon) och mer av den lilla salamin salsiccia secca. Och det finns kvar många styckdetaljer från Olle Linders och Anders Ottossons grisar på beställningsformuläret.
Rönna under dramatisk himmel

Framöver kommer min excellenta medarbetare Julia att få ägna mer tid i korv- och charkproduktionen, och så småningom inte stycka alls. Därför söker jag nu en ny styckare till företaget som kan stycka, till att börja med 2 grisar varannan vecka, men efterhand kring 4 grisar varannan vecka. Hade jag inte haft Julia som exempel på att man kan lära sig snabbt om man har erfarenhet av att stycka vilt för jaktlaget, så hade jag nog skrivit att man måste ha erfarenhet av jobbet. Har man talang så går det alltså relativt snabbt att lära sig. Självklart så kommer jag och Julia att lära upp den som får jobbet, så att det blir precis så som vi vill ha det, med speciella styckdetaljer och tysk kategorisering av putsköttet som används i produktionen. Det krävs att man är mycket noggrann och ansvarsfull, har en känsla för hygien och orkar stå och stycka i en ganska sval miljö en hel dag i sträck. Jag skriver det här i nyhetsbrevet med baktanken att ni kan sprida informationen vidare, för det kommer inte att bli en lätt uppgift för mig att hitta någon som passar.

Idag fick jag ett samtal från försäljningschefen på det företag som installerar solcellsanläggningen, som en reaktion på det sura sms som jag skickade till projektledaren igår. Försäljningschefen var mycket trevlig och beklagade att det blivit förseningar och förklarade varför, och berättade att på måndag och tisdag nästa vecka så kommer elektrikerna att fixa elinstallationen. På onsdag gör de sedan en slutbesiktning och därefter gör de en anmälan till Vattenfall som ska komma ut och förmodligen byta ut elmätaren så att jag kan spruta ut min superel på nätet också.

Vad gäller hälsan så har jag nu bara två cellgiftsbehandlingar kvar och i morgon ska jag magnetröntgas igen, för att utesluta att det finns några tumörer kvar. Tyvärr så blir behandlingarna jobbigare och jobbigare för varje gång, avseende biverkningarna. Så jag är ganska sliten. Och kortisonet som ska göra att jag inte blir illamående gör mig hypoman i stället den första veckan under behandlingen. Det var ok i början, då jag fick ganska mycket gjort, men nu har jag tröttnat på att vara konstig och göra konstiga saker. Men det är som sagt bara två behandlingar kvar. Förresten så har jag äntligen fått tid för vaccinering den 12/5 och den 22/6! Plötsligt bestämde de att de som står under cancerbehandling ska prioriteras lika högt som 60-65-åringar. När alla är vaccinerade och jag återställd ska vi ha en grisfest!

Vi ses!