Köttsligt utan kladd och tafs

Den här veckan har Julia styckat två fina medelstora grisar från Inga och Sören i Skogstibble, så det finns många smaskiga köttdetaljer på veckans beställningsformulär för utlämning i Uppsala, Upplands Väsby, Stockholm och Bromma på lördag den 17 april, eller upphämtning i gårdsbutiken.

serveringsförslag - salsiccia seccaJag stör mig lite på att ni inte har upptäckt vilken fin köttbit det är som jag kallar fläskflap (eftersom det är den muskel på nöt som kallas flap steak på engelska). Den har en väldigt fin köttig smak om den steks på båda sidor på ganska hög värme och sedan skärs mot fibrerna (på samma sätt som fläskflanken och latissimus dorsi som också är så goda, men på andra sätt). Så det är dags att prova den nu, kanske på grillen rentav, om våren kommer tillbaka.

I övrigt finns det kvar av flera av korvarna, så det är bara att gå in och botanisera i beställningsformuläret. Vad tyckte ni om den lilla salamin förresten, den som går under namnet salsiccia secca?

Tak med solpaneler
Nu är alla 96 solpanelerna uppe på taken. Varje panel har en effekt på 450 Watt så hela anläggningens effekt är 43,2 kW och beräknas producera 38 000 kWh per år och ge mig en årlig besparing på 37 000 kr i elkostnad. De pengarna går direkt till att betala av lånet under 7 års tid. Sedan är min el nästan gratis i 30 år till. Efter det kanske jag går i pension och flyttar till något mindre.

I förrgår fick jag den tredje satsen rävgift av de sex jag ska få. Den här omgången känner jag av mer än den som jag fick i vintras. Min hypotes är att det beror på att rävgiftet inte har någon cancer att attackera, så det blir min friska insida som får ta smällen i stället. Men det är ok, eftersom jag vet att allt sedan kommer att bli bra. Efter nästa omgång så ska jag magnetröntgas så att de kan se att inga tumörer finns kvar.

På måndag fyller jag år! Fira det genom att äta något gott som jag har tillverkat åt er.

Vi ses!