Skinksläpp!

Till leveransrundan nu på lördag den 13 november släpper jag de första tio julskinkorna. Det kanske är tidigt, men jag tycker att det är bättre att fördela det över en längre tid och det blir lättare för mig att administrera. Jag kommer att lägga upp tio nya skinkor i beställningsformuläret varje vecka som jag kör leveranser. Jag hoppas att några av er har plats i frysen och vill handla, om någon av skinkorna som jag har lagt upp passar er i storlek. De flesta skinkor jag har ligger mellan 2 och 3,8 kilo. De är frysta och sprutsaltade med min supergoda saltlake som är alldeles lagom salt och milt kryddad med kryddpeppar, enbär och lagerblad.

Jag kan tyvärr inte ta emot beställningar av typen “jag vill ha den minsta/största/rundaste/fetaste/magraste julskinkan du har”, för jag kan inte stå i -21 graders kyla i frysrummet och gå igenom de backar med skinkor som jag har, utan ni får vackert boka en av de skinkor jag lägger upp, eller hoppas på turen och vänta på att jag lägger upp precis en sådan storlek ni vill ha nästa gång. Jag beklagar att det är på det viset, men det går inte att ordna på annat sätt. Skinkorna ligger längst ned på sidan där du bokar.

Förutom julskinkor finns det en hel del styckdetaljer från förra omgången grisar och från de grisar som jag ska hämta från slakteriet och börja stycka i morgon. De förstnämnda kommer från Olle på Åsbergby gård och de sistnämnda från Mats i Altuna. Jag har varit försiktig med antalet av varje styckdetalj, eftersom jag har svårt att förutse hur långt jag kommer att hinna med styckningen tills på fredag. Märker jag att jag hinner mer än så, så uppdaterar jag inventariet.

Det finns också Münchner LeberkäseNürnberger Rostbratwürstchencitron/kummin/mejram-korvtimjan/rödvin/vitlök-korv och Långa Nisse.

Som ni ser på bilden där uppe så snöade det här på gården i morse. Sedan blev det varmare under dagen och snön regnade bort, så nu är det beckmörkt igen. Jag tycker nog att vi borde anpassa arbetstidslagstiftningen här i norden så att det blev otillåtet att arbeta efter solnedgången. Utom för vissa yrken förstås, som poeter, musiker, kockar och gråterskor. Vi andra borde få vila, äta glass och titta på brittiska kriminalserier, tills det blir ljusare och kraften kommer tillbaka. Det tänker jag göra nu.

Vi ses!