Men kom till mig i stället!

Den här helgen (lördag den 2 juli)  blir det ingen leveransrunda. I stället får ni komma till mig och handla i gårdsbutiken och fika och äta korv! Rikard och jag styckar färdigt en gris i morgon så därefter finns det också färskt kött i butiken. 

På lördag och söndag (2-3 juli) är det Loppisrunda i Fjärdhundraland. Då ska jag vara ett så kallat nav där andra kan sälja sina grejer. Än så länge så är det inte så många som har anmält intresse av att sälja hos mig, så det finns fortfarande plats om du skulle vilja sälja dina saker här. Man kan stå en dag, eller båda dagarna, men jag vill att du står här mellan 11 och 17. Jag och Rikard kommer att sälja fika och grilla korv och vad det nu kan bli, så det kommer att bli riktigt trevligt. Vill du utveckla din auktoritära sida så kan du få vara parkeringsvakt. Jag har kört slåtterbalken på åkern för att det ska finnas mer plats för bilar än vad som ryms på parkeringen bakom ladan.

Det finns fortfarande kvar en plats på korvkursen den 10 juli. Knip den!

På midsommarafton kläcktes det första ägget i äggkläckaren. Jag var orolig ett dygn för att det skulle vara det enda ägget som det blev något av, men sedan började de andra också kläckas och den sista kycklingen kom först på måndagen. Det blev fjorton stycken som klarade sig. Jag har dem i en låda i salongen och sätter mig och studerar dem och plockar upp dem i handen då och då. De är väldigt näpna.

Det finns fruktämnen på vinstocken och på den ena mullbärsplantan! Jag kunde inte låta bli att åka till Svartbäckens trädgård i söndags och kom hem med ett par åkerbärsplantor, en till vinstock, några kvanne som jag fick och en slingerväxt som jag inte minns namnet på; något med Madeira, och bladen smakade ärtskott. Jag såg också ett pepparträd som jag vill ha. Det hade stora elaka taggar och luktade Indien när man strök handen över bladen. Det vill jag ha!

Vi ses!