Ny korv och färdiglagat till extra midsommarleveransen

Ja, det blir en extra midsommarutkörning av de varor som ni beställer nu, till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm i övermorgon, på torsdag den 23 juni, dagen innan midsommarafton.

Till er glädje har vi uppfunnit en ny korv — Boudin blanc med kokt skinka, persilja och peppar — en snäll och saftig emulsionskorv med bitar av kokt skinka som bryter av mot det finmalda, och som bara behöver värmas på grillen eller i pannan eftersom vi har ångat den i ugnen redan. Lagom mycket hackad persilja och en tillräcklig dos av både vit- och svartpeppar ingår.

Vi tänkte att ni till midsommarhelgen behöver lite god men enkel mat som inte kräver så mycket arbete i köket. Så förutom den nya korven så gjorde jag porchetta som vi säljer i bit. Den kan ni skiva och servera kall, eller värma upp i ugn eller skivad i panna för en snabb måltid med bröd och sallad. För att förenkla grillningen ytterligare så gjorde Rikard en Chimichurri att servera till det grillade, eller att marinera köttet i innan grillningen. Rikard har bott i Argentina, så han vet hur den ska vara. Vi säljer den i 125 ml glasburk för 30 kr. Rikard ska servera den på en catering som vi har i Uppsala i kväll. Det kan vara bra för er att veta att vi gärna gör sådana arrangemang. Grillat och ogrillat, för köttätare och vegetarianer, även privata middagar i hemmet.

Vi har också nyrökt bacon den här veckan och mycket nyskivat lufttorkat – karréytterlårkotlettrad och kallrökt lardo, och så gårdens lilla salami. Det finns många olika sorters korv och styckdetaljer både för grillen och för långkok. Ta och handla på er nu, för sedan blir det ett litet uppehåll i utkörningarna!
(Jag har också lagt upp på beställningsformuläret en ledig plats på korvkursen som jag håller den 10 juli!)

Bilden här uppe tog jag i går kväll innan jag gick och la mig. Jag hoppades kunna fånga alla nyanser i färg och struktur på växtligheten i den gamla grishagen. Förra sommaren, som var den första utan grisar där, var det nästan uteslutande Baldersbrå, eller surkulla som den också kallas här, som växte i hagen, eftersom det är det enda ogräs som inte grisarna åt upp eller bökade ihjäl. I år har jag en mångfald av ogräs varav mycket måste komma från frön som legat i jorden och väntat länge på ett tillfälle att gro. Det är skira gräs och grova örter i kolonier som ger en mjuk variation i milda gröna, gula, och roströda nyanser. Fotot kan inte göra det rättvisa, men fångar ändå något av stillheten i sommarkvällen. Nu är försommarpuberteten slut och vuxensommaren börjar. Var snälla mot varandra
.
Vi ses!