Den makalösa, magnifika REAN

Vad passar väl bättre i dessa svåra tider än en magnifik REALISATION? Det börjar bli för trångt i mitt frysrum, så idag inventerade jag de styckdetaljer som fanns där och hittade mycket mer än jag trodde. Och där gör de ju ingen nytta utan jag vill hellre få lite snurr på likviditeten och samtidigt göra plats för fler julskinkor. Därför utlyser jag nu en REA på alla frysta styckdetaljer som beställs via beställningsformuläret. Storleken på prisnedsättningen är 20-30% och framgår av beskrivningen av varje fryst detalj.

De färska styckdetaljerna kommer den här veckan från två grisar från Olle Linder som slaktades igår. Jag har ännu ingen uppgift om deras storlek.

Veckans korvar är isterbandFrankfurterfänkålssalsicciacitron/kummin/mejram-korv och Nürnberger Rostbratwürstchen, men vi har också en ny produkt i kategorin färdigmat (under Övrigt på beställningsformuläret) nämligen en Pastasås/köttgryta som vi utvecklade från en Nöff bouguignone på långkokta fläskduvor. 500 g för en hundring, men behöver man mer så går den också utmärkt att späda med en förpackning krossade eller passerade tomater, det gjorde jag igår kväll. Jag ska också testa att använda den som fyllning i en omgång empanadas att ha som perfekt snabbmat i frysen.

Under kategorin Övrigt har vi också fläskbuljongHöstflott i stor och liten burk, oraffinerat atlantsalt och Senap 1777.

In och beställ med er!

I förrgår gol min tupp Majonnäs för första gången, nu 14 veckor gammal. Jag låg och vilade på soffan i vardagsrummet när något jag först trodde var en fasan ljöd utanför fönstret. Eftersom Sonja låg i fönstret och vaktade som vanligt så förundrade det mig att hon inte började skälla som en galning, eftersom hon hatar fasaner, så jag steg upp för att se vad det var frågan om. Och där stod Majonäs och Irene i björkdungen utanför fönstret. Det ljöd inte vackert, mer så där T-Fordsaktigt som fasaner brukar låta, men det var ett av hans första försök.


Hönsen har hängt runt mitt hus en hel del på sistone. Konstigt nog så verkar de känna igen mig när de ser mig genom fönstret. Jag undrar om de minns att de levde sin första månad därinne? Sonja har snabbt lärt sig att hönsen hör till oss och inte ska skällas på, till skillnad från alla andra fåglar. Hon är fascinerad, på gränsen till hypnotiserad av dem och går inte till attack även om jag ger henne fri längd på kopplet.

Vi ses!