Leverans på lördag

Jag vill bara påminna lite försiktigt om att jag kör en leveransrunda nu på lördag den 11 mars. Beställningar kan också hämtas upp i butiken i helgen. I morgon gör Julia och jag citron/kummin/mejram-korv, Toulouse-korv och fläskmerguez, så de ligger uppe på beställningsformuläret.

Jag har blivit tillfrågad om ett recept på den nöff bourguignon som jag gjorde av den sous vide-tillagade fläskduvan (som ligger på beställningsformuläret), och som jag påstod blev god. Något exakt recept har jag inte, men här är en skiss på en enkel nöff som jag brukar göra den:

  1. Finhacka en gul lök, någon morot, ett par stjälkar blekselleri och några vitlöksklyftor och låt mjukna tills löken är gyllene, på låg värme i en rejäl klick smör och lite olivolja i en gryta. Ha i ett par skedar tomatpuré också, och ett par sardeller om du har.
  2. Ta köttet av fläskduvan och skär i lagom stora bitar och salta. Bryn det bra i smör i en separat stekpanna och lägg över det brynta i grytan efterhand. Skölj ur pannan med rödvin och häll över i grytan med resten av en flaska oekat rödvin och eventuell gelé från fläskduvan. Låt puttra ihop i grytan utan lock. Släng eventuellt i ett litet lagerblad och lite timjan.
  3. Bryn en massa hela små champinjoner eller kvartade större i smör i stekpannan. Ha över dem i grytan när de är klara.
  4. Bryn en mängd små steklökar hela i smör i pannan tills de börjar ta lite färg och fös över i grytan. 
  5. Låt puttra i kanske en timma, eller tills smålökarna är lagom i konsistensen, och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Om du vill göra det jobbigare så kan du naturligtvis sila av såsen och koka ihop den separat till perfekt tjocklek och sedan hälla tillbaka den, men så brukar jag inte hålla på, det brukar bli tillräckligt bra ändå.
                                                                    _