Bondens marknad och kirurgin

Nu på lördag den 13 maj står jag, Julia och Albin på Bondens marknad på Katarina Bangata på Södermalm i Stockholm, och kränger styckdetaljer från de två grisar som Julia just har styckat och som jag packade idag. Vi tar också med oss diverse lufttorkat, leverpastej, Leberkäse, bacon, isterband, fryst prinskorv, Nürnberger och salsiccia, samt Lisas korv och Toulouse-korv som Julia ska göra i morgon. Kom dit!

Vi lämnar en del i gårdsbutiken förstås, och fyller på med allt som vi inte får sålt på marknaden när vi kommer tillbaka på lördag tidig kväll.

Idag slog de vilda tulpanerna ut i fruktlunden, och de första tama har också öppnat sig. I morse ringde operationskoordinatorn från Akademiska och frågade om jag kunde tänka mig att opereras på måndag. Det var mycket tidigare än jag trodde, men jag tackade ja. Jag tror att det är bra att få bort den där metastasen från levern så fort som möjligt, medan den fortfarande är golvad av cytostatikan. Och så kanske jag inte behöver så stor del av sommaren för att återhämta mig då. Men jag känner mig lite stressad för allt jag vill hinna med innan operationen. Potatisen, till exempel, vill jag ha ner i jorden snarast. Och tio till jordslagna ympar vill jag kruka. En kåltunnel vill jag fixa. Och dragväxterna vill jag plantera om. Och tomathuset vill jag bygga. Jag bytte ut alla borde i de föregående meningarna till vill jag, som man har sagt till mig. Det känns lite bättre så. Så vackert det är ute nu. Snart blommar persikoträdet, det vill jag!


Vi ses!