Fram för hållning av FKS & C/K/M!

Den här helgen blir det ingen leveransrunda eftersom jag står på naturvins- och ciderfestivalen AVSKALAT på Münchenbryggeriet i Stockholm både fredag och lördag. Men jag har lagt upp ett beställningsformulär för leveransrundan den 19 november redan nu. Tanken är att jag ska snärja nya kunder på festivalen och få dem att beställa grejer redan till påföljande lördag, när de är lite glada i hatten av alla underbara viner de har fått prova. Så om ni vill försäkra er om att få er beskärda del så kan ni gå in och beställa/beskära redan nu. Om ni nöjer er med det som blir över så kan ni vänta till nästa vecka med att beställa.Om ni har akut FKS & C/K/M-abstinens av brist på fänkålssalsiccia och citron/kummin/mejram-korv så får ni komma förbi festivalen och handla där av mig. Vill ni ha gratis entré så har jag några platser på gästlistan som ni kan få om ni svarar direkt på det här brevet.

Jag gjorde korvarna idag medan Julia styckade de två grisarna som jag hämtade från slakteriet igår. De var kring hundra kilo i slaktvikt, så räkna med att styckdetaljerna ligger i det undre prisspannet på beställningsformuläret.

Vi har inte bestämt produktionen för nästa vecka än, så vi är mottagliga för förslag på vad för korv vi ska göra då. Svara bara på det här brevet så ska vi se vad vi kan göra.

Jo förresten, vi hittade en låda i frysen med julskinkor från förra året. Naturligtvis är det inget fel på dem, men jag har ändå satt ned priset på dem med 25% för att bli av med dem. På beställningsformuläret har de namnet fjolårsjulskinka. De är liksom årets skinkor inte kokta utan råa och bör alltså både tinas och tillagas innan förtäring.

Bilden högst upp tog jag när jag gick från jobbet vid halv fem i eftermiddags. Det kändes som mitt i natten. Jag har svårt för det här, för när det blir så mörkt så känns det för mig som att klockan är tio på kvällen och det är dags att lägga sig. Så i stället för att fortsätta att arbeta när jag kommer in i huset så vill jag bara sjunka ner i soffan och roa mig med att friska upp min italienska på Duolingo eller titta på någon bra serie och äta nötter och glass. Eller så sitter jag bara och fantiserar om vad jag skulle vilja göra när ljuset kommer tillbaka. Idag tänkte jag att jag vill bygga en riktigt rejäl jordkällare och göra det själv och ordentligt. Hyra en stor jäkla grävmaskin och kanske gräva en damm när jag ändå är på gång! Det skulle jag orka om bara ljuset kommer tillbaka. Nä, nu måste jag gå och lägga mig för att sova.

Vi ses!