Nästa runda och en bra grej

Nästa leveransrunda blir på lördag den 21 januari, så ni får lite extra tid på er att beställa, fast det går bra att beställa redan nu på beställningsformuläret.
Liksom förra gången finns det, förutom det lufttorkade, bara frysta varor att beställa. Jag gör ingen ny korv förrän ni har ätit upp det som ligger i frysen! Där finns massor av korv och alla möjliga styckdetaljer. Och alla styckdetaljer är fortfarande kraftigt rabatterade med 20-30%. Vill du hämta upp beställningen i gårdsbutiken så går det också bra. Skriv bara gårdsbutiken som upphämtningsplats och önskat datum för upphämtning så ordnar jag att den ligger i frysboxen tills dess.
 
Jag är lite bekymrad över det bristande intresset för korvkurserna. Om jag inte snart får fler bokningar så måste jag börja ställa in de som ligger närmst i tid. Om ni vill hjälpa mig att sprida information om korvkurserna så finns här en flyer som ni kan sätta upp i närmsta fikarum eller stoppa i grannarnas brevlådor.
I förrgår hände något skönt som jag hoppas ska sätta tonen för resten av året. I tisdags skickade min offentliga försvarare in vårt svar på åklagarens åtal om arbetsmiljöbrott och önskad företagsbot om 150 000 kr, gällande när Julia skar sig i tummen för 1,5 år sedan. Igår ringde utredaren kommissarie Magnus för att berätta att åklagaren beslutat att lägga ner åtalet! Han ville ringa så fort som möjligt för att lysa upp den regntunga grå dagen, sa han. Jag är oerhört lättad. Det där har legat som en tung börda över mig alltsedan han ringde förra gången för två månader sedan och chockade mig med åtalet. Det har känts så absurt och overkligt från början till slut och det skrämmer mig att det är så små detaljer som kan avgöra ett litet företags överlevnad, och att någon med mindre stridslust än jag hade kunnat gå under på köpet, och att någon som inte vågar ta en risk kan drabbas av en svår ekonomisk smäll av rädsla för att beloppet kan bli ännu högre om man väljer att gå till rättegång, med ytterligare kostnader för offentlig försvarare som man får betala själv om man inte vinner i rätten. I mitt fall fanns det inget att tveka om när det gällde att bestrida boten eftersom varje annat val hade lett till att jag hade förlorat gård, hem, företag och inkomst.
/campaigns/org20085789295/sitesapi/files/images/20085789804/7208088369535890665.jpg
Och återigen orden. Orden som beskriver ett förlopp på så olika sätt om de kommer från en arbetsmiljöinspektör som inte vill sätta sig in i den verkliga arbetsmiljön på en arbetsplats, eller från en advokat som undersöker vad och varför något faktiskt har hänt och som väljer ord som inte ställer mig i dålig dager. Orden som kan sätta handlingar i relation till en lagtext, orden vars nyanser innebär skillnaden mellan vårdslöshet och oaktsamhet. Och så skrämmande är det att den som inte har orden är maktlös och kan råka riktigt illa ut. Det händer förstås hela tiden, när människor inte vill lyssna och försöka förstå. Men det här lärde jag mig mycket av.

Vi ses!