Korvkursförsök och lördagsleverans

https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002457092_zc_v53_artboard_1.png

Jag har uppdaterat beställningsformuläret och kör en leveransrunda med era beställningar nu på lördag den 16 mars. Julia står just nu och styckar de två grisar som jag hämtade på slakteriet i morse. Alla styckdetaljerna ligger redan på beställningsformuläret och resten blir produktionskött till korvtillverkningen i nästa vecka och några helmuskler blir lufttorkade skinkor som är färdiga till jul. Förutom styckdetaljerna finns det en herrans massa korv och lite lufttorkat. Naturligtvis finns de så populära buljonkiten, schnitzelskivorna, flappen och min nya grekiska Loukaniko, men även de av er ännu så skamligt förbisedda skinkmedaljongerna.

Jag har lagt upp aprils fyra söndagar i en så kallad doodle för att se om jag kan få ihop folk till en korvkurs. Om ni klickar på den här meningen så tas ni till doodle.com och kan markera vilken eller vilka söndagar i april som ni skulle vilja gå korvkurs här. Om någon söndag får 5-8 intresseanmälningar så kommer jag att hålla kurs det datumet. Eftersom alla kan se allas svar så kan ni vara taktiska och satsa på det datum som har flest intresserade, för att öka chansen att det blir kurs just den dagen. Jag vill ha svar senast om en vecka, den 20 mars, sedan tar jag bort formuläret. En beskrivning av kursen finns här.

Jag vill påpeka att man också kan boka en hel kurs till sin familj, sina beundrare, sitt företag, eller sitt företags kunder, eller annan valfri konstellation, men då kan man kontakta mig direkt i stället för att fylla i ett larvigt elektroniskt formulär.

Någon sa, kanske på radio, att det främsta vårtecknet är bakslagen. Det passar in på de här gråa kalla dagarna. Fast häromdagen var det så fint som på bilden där uppe, och då blir jag genast lite lugnare för då arbetar mina solceller för att krympa elräkningarna så att om någon månad försvinner de helt. Jag har mer än halverat mängden inköpt el sedan solcellerna kom upp, för när solen skiner så driver de kylrum och frysrum i charken, och kvarnen och blandaren och korvsprutan när vi har produktion. Och överskottselen som produceras säljer jag och finansierar elen till kylar och frys nattetid. Men jag önskar mig en luft/vatten-värmepump för att komplettera den vattenburna veduppvärmningen av boningshuset på vintern, för den hjälper inte solcellerna till med.

Korv & brödrundan på Hornuddens trädgård i lördags var mycket trevlig, trots det hemska mulna kalla fuktiga vädret, och trots att det börjar märkas att folk känner av de höjda kostnaderna till följd av inflation, girighet, höga räntor och en kall vinter, och håller i plånboken. Det var första gången jag var på Hornudden och det var en fin plats som jag ser fram emot att komma tillbaka till i sommar. Vi pratade lite löst om att ha ett eget litet jippo tillsammans när det blir varmare, där de kan servera något baserat på mina produkter i sin restaurang och jag kan ha en pop-up-försäljning utanför.

Jag fick också en liten present till helgen i det att Förvaltningsrätten återigen dömde till min fördel i de två mål som jag hade mot Livsmedelsverket i domstolen. Denna gång rev de upp beslutet om ny riskklassning som skulle inneburit kontroll två gånger om året med stora kostnader till följd. Livsmedelsverket medgav i sitt yttrande att de hade gjort fel men ville fortfarande ha betalt för arbetet. Men förvaltningsrätten bestämde att det skulle de inte alls ha, för de hade gjort ett så dåligt arbete. Jag känner återigen stor lättnad, och djup tacksamhet till den av er kunder som kunde formulera överklagandena så att jag vann. Tänk vad bra det kan gå när vi hjälps åt!

Igår var det årsmöte i Bondens egen marknad Södermalm där jag blev invald i styrelsen. Så nu blir det ordning och reda där också, och jag påbörjar härmed min nya karriär som styrelseproffs och uttrycker min tillgänglighet för ytterligare välarvoderade styrelseuppdrag.

Vi ses!