På andra sidan vårdagjämningen

https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002457092_zc_v53_artboard_1.png

Idag kommer dagen att bli längre än natten som var, och då är det något slags astronomisk vår. Det märks inte så mycket här, för det är grått och små elaka kalla snöflingor ramlar ner över gården. Men jag tror mig ha hört tofsvipan gummignissla två kvällar i skymningen, och igår strålade det så pass att solen ensam drev köttkvarn, blandare och korvspruta, förutom alla kylar och frysrummet, när vi gjorde korv, för solcellsanläggningen producerade 202 kWh mellan 6:00 och 18:00 igår. Och hönsen lägger ett ägg om dagen och sprätter efter smågrönt och insekter i fruktlunden, och i morgon ska det bli +7°.

Jag hade tänkt att vi skulle göra leverpastej igår, men upptäckte att jag hade glömt beställa formar, så den får vänta lite. Vi gjorde Fänkålssalsiccia, Frankfurter och Prinskorv som jag har lagt upp på beställningsformuläret för leverans till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm på lördag den 23 mars, och för upphämtning i gårdsbutiken till helgen. Där finns också mängder av annan korv, fina styckdetaljer, buljonkit och lufttorkat som jag ska skiva i morgon. Jag har också lagt upp två 6-pack ägg från mina Croad Langshan till de två kunder som hinner se dem först. Äggen är vackert plåsterfärgade och smakar naturligtvis underbart. Jag kommer att köra nästa leveransrunda på långfredagen nästa vecka, så då kan man göra sin kompletterande påskbeställning, men jag kan inte garantera vad som finns kvar tills dess.

 
https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000002846006_zc_v1_1710920841303_20240320_084157_(1).jpg
 

Det fungerade bra att låta er komma överens själva om nästa korvkursdatum, det blev den 21 april. Det finns två platser över så jag har lagt upp även kursen på beställningsformuläret och på kurssidan där man kan läsa lite mer om dess innehåll.

Jag tänker åka med beställningar till REKO Uppsala Boländerna i morgon kväll, torsdag den 21 mars. Ni vet att jag avskyr REKO för deras stupida idé att uteslutande ta emot beställningar på Facebook, vilket gör det oerhört omständligt och tidsödande att administrera, både för säljare och köpare. Men eftersom likviditeten är usel så är varje hundralapp viktig för mig. Jag har lagt upp ett begränsat utbud korv här i Facebookgruppen, för dig som föredrar att hämta dina varor där framför IKEA i morgon 18:00-18:30.

Efter förra helgens leveransrunda stannade jag i Stockholm och gick på Vårsalongen på Liljevalchs. Där hänger jag nämligen själv, och det måste man ju se om man är självupptagen. 

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000002846006_zc_v1_1710921764094_20240317_114004.jpgDet är mitt ex dotter, den mycket begåvade Ella Eriksson, som har målat tavlan och två till där bredvid. Motivet är från den grisgrillningsfest jag hade för att fira mitt tillfrisknande från första omgången cancer. Jag tycker naturligtvis att det är lite finare att vara representerad som motiv än som konstnär på ett museum, men det känns lite konstigt att tavlan är såld och att jag därför kanske kommer att hänga hemma hos någon privatperson som inte känner mig, och som jag inte känner. Jag kan föreställa mig hur det kan leda till överraskningar i framtiden, så som sammanträffanden brukar härja i mitt liv. Fast jag förstår ju att bilden inte är en porträttmålning utan något annat, åtminstone för andra människor. Det var roligt att stå och lyssna lite till besökarnas kommentarer framför bilden. – Jag tror att det är lunchen efter vårstädningen på båtklubben, sa någon. Det är spännande hur text och bild ändrar innebörd med läsare och åskådare.

Vi ses!