Flott, korveri och en ofullbordad

Det blir leverans till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm nu på lördag den 27 april. Så i veckan smälter vi späck till flott, packar isterband och en ny omgång av gårdens minisalami och tillverkar Fänkålssalsiccia, Fläskmerguez och Frankfurter. Dessutom finns alla färska styckdetaljer från åtminstone en av de två grisar som Julia styckade i förra veckan på beställningsformuläret vid sidan av de tolv sorters fryst korv, inkusive Leverpastej som ligger där, baconet, under Rimmat och rökt, och fyra buljongkit, under Övrigt).

Igår provade jag första försöket från januari av det som ska bli Rådmanskorven. Jag är inte nöjd med smakerna så jag kallar den Rådmannens ofullbordade. Så kan det gå vid produktutveckling, och det är bara att försöka igen, tills jag blir nöjd. Jag har några idéer som jag vill prova, men nästa gång gör jag en mycket mindre sats. Jag säljer ut den ofullbordade för 60 kr/hg till den som vill pröva, och jag lägger med ett gratisexemplar till de som gör en bokning på beställningsformuläret till ett värde av mer än 350 kr. Har du inte råd men vill prova ändå så kan du ansöka om en korvdonation via sms eller mejl. De beviljas nästan alltid.

Beställ här. Eller ge en donation här.

Jag hade rätt i min misstanke om att ablationen i förra veckan inte hade gått som den skulle. När jag beskrev mina symptom för läkaren som ringde strax efter att jag skickat det förra nyhetsbrevet, så bad hon mig ta prover och komma in till kirurgmottagningen i  torsdags. Väl där så visade sig vissa blod- och levervärden vara skyhöga så hon beordrade en akutröntgen som visade att det varit en massiv blödning i levern efter ablationen, så hon lät mig inte åka hem utan la in mig. De kunde se att blödningen var avslutad, men också att den hade förstorat levern så pass att den tryckte kraftigt mot magsäcken och magmunnen och det var det som gjorde att jag var illamående och inte kunde äta. Jag fick ligga kvar på avdelningen under observation tills i lördags, för de ville försäkra sig om att det inte hade blivit någon infektion. Det var tur att blödningen inte hade gått utanför levern och leverkapseln, ut i buken, och att blödningen hade stannat av sig själv. Den del av levern som inte längre försörjs av kärlet kommer att dö och absorberas och sedan växer det ut igen.

Man kan konstatera att det hela var en rätt onödig historia, men också att det kunde ha gått väldigt mycket värre. Det var trist att tillbringa födelsedagen på sjukhuset i fredags, för trots att man får rabbla sitt personnummer stup i kvarten så var det ingen som uppmärksammade min högtidsdag förrän jag påpekade den, och då hade de inte ens en tårtbit att komma med, bara en massa tomma ord, leenden och omtanke. Men U kom med en fin present i form av en elmotorsåg som är på väg till mig i detta nu, så snart kan jag skada mig på alldeles nya och intressanta sätt. Korvkursen som jag skulle ha hållit igår fick jag ställa in för jag hann inte med förberedelserna innan, och jag är fortfarande alltför medtagen efter rabaldret. Jag kommer att vara lite sliten ett tag tills hematomet gått tillbaka och levern är återställd. Så det blir bra med en viloresa till Pärnu 5-13 maj.

Vi ses!