Korvar, julskinkor och masskommunikationer

https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002457092_zc_v53_artboard_1.png

Den här veckan har vi gjort massor av korv som vi tar med oss till Bondens marknad nu på lördag den 21 oktober. Följande korvar tar vi med oss, och kanske några fler beroende på vad jag hittar i frysen:

  • Salsiccia med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt vin – den ni inte får nog av
  • Timjan/rödvin/vitlöks-korv – höstfavorit som får hela köket att dofta boeuf bourguignon 
  • Frankfurter – den bästa korven för en kokt med bröd 
  • Prinskorv – 40-talsversionen 
  • Kovbasa – den ukrainska grovmalda korven med massor av vitlök 
  • Boudin blanc – den franska finmalda korven med salvia, libbsticka och piplök från min trädgård 
  • Svampkorv – den köttiga med rödgul trumpetsvamp och trattkantareller

Förutom dessa tar jag med mig vad vi har av styckdetaljer och den lufttorkade karré och ytterlår som jag skar upp idag. Om ni vill försäkra er om en julskinka redan nu så går det bra att beställa på den här länken så tar jag med den för upphämtning på Bondens marknad på Katarina Bangata nu på lördag.

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000001813006_zc_v1_1697736379631_20231017_161651.jpg

Tre av paketen Kovbasa är “special edition” för de stoppades och snurrades av Kristina “Keyyo” Petrushina som tillbringade dagen här i charken med ett filmteam när jag lärde henne att göra korv igår. De paketen har samma pris som de andra. Kristina är väldigt förtjust i korv och har just börjat göra en serie som går under arbetsnamnet Den stora korvresan där hon ska åka runt i landet och träffa diverse korvmänniskor, och resultatet ska publiceras på YouTube om jag fattade det rätt. Projektet ska också mynna ut i en korvrestaurang i Stockholm och har som ett av sina mål att höja korvens status. Och då är det ju bra om jag får säga vad jag tycker om den saken, så därför ställde jag upp när de ringde och frågade mig häromveckan. Jag vet inte riktigt hur mycket av det här som är officiellt än, så jag ska kanske inte ska skriva för mycket om det hela.

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000001813006_zc_v1_1697738934225_20231018_142023.jpg 

Men hur som helst så blev det en mycket trevlig dag och jag gillade Kristina för hon har humor och är opretentiös, nyfiken och ganska väluppfostrad. Och någon eller ett par stycken av hennes halva miljon följare på Instagram kanske får upp ögonen för min korv också.

Ett annat massmedialt genombrott blev naturligtvis Ena Håbo-tidningens reportage från charkuteriet som publicerades häromdagen! Där är ju ni också omnämnda.

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000001813006_zc_v1_1697739119124_skärmbild_2023_10_19_200135.jpg
 

Angående förra veckobrevets ilska mot Trafikverket, så vill jag tacka för alla reaktioner jag fick och tillägga att det verkar mycket osannolikt att min extraskylt skulle ha förhindrat någon klippning av vägkanten, även om det kunde se ut så på min bild. Nej, det är någon överdrivet nitisk vägkantsklippare eller en trafikverks-tjänsteman som vill känna makt som beter sig här. Jag känner väl till de regler som gäller för skyltar vid vägen eller på mark däromkring. Men saken är ju den att Trafikverkets regler inte tillämpas lika för alla, se er bara omkring. Många tror att det är tillåtet med skyltar som sitter på något flyttbart, men så är egentligen inte fallet. När jag betalade 16 000 till monopolföretaget Svevia för min skylt för kanske åtta år sedan så var de stenhårda på att jag inte kunde få den längre bort än närmsta vägskäl, det vill säga där vår byväg tar slut. Strax innan mig hade en annan företagare här i trakten fått en skylt uppsatt vid utfarten från Örsundsbro, ytterligare en vid nästa avfart 2 km bort, och sedan ytterligare en efter 2 km där avfarten till deras gård ligger. Hur gick det till? Jag är så barnslig att jag tycker att lagar och regler ska gälla lika för alla.

Kanske sätter jag upp en mycket större skylt på min mark där bredvid skylten vid landsvägen, för då är det inte längre Trafikverket som blir den berörda myndigheten i första hand, utan kommunen. Vi får se, förmodligen gör jag ingenting förrän våren kommer med kunderna. Idag snöade det här. Förra helgen höll tältet på att blåsa iväg på Bondens marknad, så vi fick ta ned det. Då började det ösregna. Jag gillar inte den här årstiden. Nu ska jag gå och elda i pannan så att huset inte blir utkylt under natten. Ja, jag ska tända mig en brasa här inne också, så det blir mysigt och varmt och så ska jag sätta mig i soffan och glo på TV och äta glass!