Sista höstmarknaden och sedan…

https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002457092_zc_v53_artboard_1.png

På lördag blir det Bondens sista höstmarknad. Till den tar vi med oss två mellanstora grisar som har växt upp hos Oskar, den KRAV-certifierade grisbonden på Trögden utanför Enköping. Grisarna har vi fördelat och förpackat i mindre bitar. Och ja, jag kom ihåg att ni var några som ville ha fläsksida i bit så det har vi fyra av. Men nej, bogbladsstek med bogblad kvar kunde vi inte stycka ut för då skulle för mycket av andra styckdetaljer förstöras. Det kanske blir en annan gång. Men vill ni ha ett bogblad att slicka på så finns det ett i vårt populära buljongkit, varav jag tar med fyra till marknaden.

Av korv tar vi åtminstone med oss boudin blanc med salvia, libbsticka och piplök, timjan/vitlök/rödvin-korv, fänkålssalsiccia, kovbasa, frankfurter och prinskorv. Av det lufttorkade tar jag med så mycket som jag klarar av att skiva i skärmaskinen utan att bli galen. Ja, den ska bytas ut.

Om ni bokar julskinkor på hemsidan så tar vi med dem också. Den här gången blir det Albin som står med mig på marknaden.

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000001838010_zc_v1_1698258020681_20231025_185817.jpg

I nästa vecka ska vi producera sådant som tar lite tid på sig för att bli färdigt, till exempel isterband, och påföljande helg tänker jag ta semester och sätta mig i Rättvik för att skriva i tre dagar. Tror jag. Den efterföljande veckan ägnar vi också åt produktion för att lördag den 11 november äntligen köra en leveransrunda igen, fullastade med godsaker!

Och sedan, då börjar Bondens Julmarknader, med avstamp lördag den 25 november och sedan fyra lördagar fram till och med den 16 december.

Det känns skönt att ha en skiss på hur de närmsta två månaderna ska bli. Jag behöver mindre improvisation och mer struktur nu, för att orka med den här charkuteristens stressigaste tid på året.

Vi ses!