Korvfokus

På Bondens marknad på Katarina Bangata nu på lördag blir det mer fokus på korv än på styckdetaljer. I förrgår gjorde jag och Julia stora köttiga Toulouse-korvar, små tjocka salsiccia med rostade fänkålsfrön och vitt vin, och tajta Frankfurter. Vi tar också med frysta citron/kummin/mejram-korvar och Thüringer Rostbratwurst. Dessutom bakade vi av 107 formar med leverpastej, så det ska väl räcka ett par veckor. Dessutom tar vi med oss de styckdetaljer som blev kvar efter förra veckan och alla sorters lufttorkat. Är det någon särskild styckdetalj du är ute efter så skriv och be mig ta med den så kollar jag om jag har den färsk eller fryst.

I nästa vecka kommer vi att stycka och packa tre grisar, för vi behöver mer korvkött och styckdetaljer inför Mat och människor i Fjärdhundraland som går av stapeln lördag den 23 september i år. Den lördagen står jag inte på Bondens marknad alltså, så ni får komma hit till mig i stället.

Jag går upp klockan fem varje morgon och jag går till sängs vid mellan nio och tio på kvällen. Nu blir det snabbt mörkare och det har varit en konstig kontrast mot de soliga, varma och vindstilla dagarna den senaste veckan. I söndags såg jag att flera persikor hade fallit av det persikoträd (Riga) som burit frukt i år. Det visade sig att de var alldeles mogna utan att jag hade förstått det eftersom färgen inte var så röd som på köpepersikor. Nu har jag skördat och ätit upp de flesta, det blev uppemot ett trettiotal. De var mycket godare än jag hade förväntat mig, långt godare än några som jag har köpt i Sverige.

På min lediga tid har jag kört slåtterbalken i fruktlunden och ut på åkern där jag ska ha en parkering på Mat och människor-jippot. Jag har också legat och rensat ogräs under fruktträden för att hålla jordspeglarna öppna. Då kommer hönsen och plockar insekter och annat omkring mig. Jag märker att de vågar sig längre från hönsgården när jag är utomhus på gården och jag uppskattar deras sällskap. Modigast är moderhönan och hennes två kycklingar som vågar sig alldeles intill mig.

Vi ses!