Merguez

image

Idag finns det Merguez i butiken. Det en nordafrikansk korv som är mycket populär i Frankrike. Vanligtvis är den gjord på lammkött och eventuellt nöt men ibland, som idag, har man även fläsk i den.  Kryddningen domineras av harissa, en kryddblandning som består av chilipeppar, vitlök, salt, koriander och kummin. Merguez passar att grilla eller steka på måttlig värme.

Toulouse-korv

image

Idag söndag har vi öppet till 18 eller så länge korven räcker. Ny i kyldisken är Toulouse-korven, en mild, medelgrov, fransk korv som är lite större (ca 120 g/st). Den passar utmärkt att steka eller grilla och är en bra ingrediens i en cassoulet eller en choucroute garni. Berätta gärna vad ni tyckte om den.

Vi har också Nürnberger Rostbratwürstchen i disken och fint flott för 30 kr burken.

Slut!

Jag ber om ursäkt men nu är allt i butiken slut. Men jag har å andra sidan just kört en Jättegris till Sam och Camilla så på tisdag har jag nytt kött att göra korv på till nästa helg.

Öppet i helgen

Förlåt mig för att jag har varit så dålig med information om vad som händer. Nu kom jag precis in från produktionslokalen där jag nyss tillverkade 11 kilo salviasalsiccia som jag säljer här på plats i morgon och på söndag mellan 10 och 18. Typ. Finns jag inte här så har jag åkt med en gris till slakteriet. Men ring om det är något, annars är det självbetjäning. Förutom den färska salviasalsiccian ska det finnas bacon, rillettes, Rönna-flott, ett par olika frysta korvar och kanske lite bröd. Vi får se, vi är fortfarande i ett improvisatoriskt stadium.

Salviasalsiccia

Salviasalsiccia

Två veckor kvar

Nu är byggandet av produktionslokalen inne på upploppet. Idag fick jag till slut godkänt av kommunen för min föreslagna avloppslösning efter lång väntan. I nästa vecka lägger vi fettavskiljare, trekammarbrunn, markbädd på burk och fosforfälla bakom ladan. Slutsamråd med kommunens bygginspektörer blir först 10 juni eftersom de inte har tid innan dess. Ansökan om godkännande av livsmedelslokal lämnade jag till miljöavdelningen för tre veckor sedan och jag har inte hört av dem sedan dess. Möjligtvis kommer de också den 10 juni. Jag förstår att det är vansinnigt jobbigt för kommunens tjänstemän att inte kunna genomföra sina åtaganden i tid. Det måste bero på att de är underbemannade och överlastade med jobb. Och det i sin tur beror på att de har otillräckliga resurser. Jag antar att det är en konsekvens av att skatterna hela tiden ska sänkas. Så kan det gå. Men så här ser lokalen ut nu:

Det är frustrerande att bygget är en månad försenat, men det är en glädje att gå in i lokalerna och se hur fint det blir. För en stund tar längtan och glädjen att få börja arbeta i lokalerna över, från ångesten för att byggbudgeten inte ska gå ihop och skräcken för att gå i konkurs och vara tvungen att lämna gården.

Idag fyller modersuggorna Vera och Marzena 3 år och det firade vi med lite kvarg i hagen!

Marzena käkar kvargVera får kvarg på födelsedagen.